Image

De ergotherapeut

Heeft u moeite met een dagelijkse handeling? De ergotherapeut oefent met u, bijvoorbeeld het schrijven, koken of aankleden. Ook is het mogelijk om advies te vragen, onder andere over hulpmiddelen en omgaan met vermoeidheid. Door ergotherapie kunt u meer zelf doen!
Image
Heeft u moeite met een dagelijkse handeling? De ergotherapeut oefent met u, bijvoorbeeld het schrijven, koken of aankleden. Ook is het mogelijk om advies te vragen, onder andere over hulpmiddelen en omgaan met vermoeidheid. Door ergotherapie kunt u meer zelf doen!
De ergotherapeut bekijkt samen met u hoe uw activiteiten weer zo zelfstandig mogelijk kan uitvoeren. Ergotherapeuten werken praktisch en leren u de dingen die voor u belangrijk zijn weer zelf te doen. De ergotherapeut bekijkt samen met u wat uw mogelijkheden en beperkingen zijn en welke rol de omgeving hierin speelt.

Behandelingen

De behandeling van de ergotherapeut is gericht op het adviseren, instrueren, trainen en begeleiden. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld:

 • Het aanleren van algemene dagelijkse activiteiten zoals aan- en uitkleden met één hand, zittend koken, met de andere hand leren schrijven etc.
 • Adviseren over hulpmiddelen of aangepaste materialen en leren gebruiken van technieken en hulpmiddelen, zoals trainingen geven in rijden met een scootmobiel
 • Het hervinden van balans tussen wat u doet en wat u kan (belasting en belastbaarheid)
 • Adviseren over en begeleiden bij de aanvraag van WMO-voorzieningen zoals een scootmobiel, beugels, verhoogd toilet of  douchestoel.
 • Adviseren over en begeleiden bij de aanvraag van bijvoorbeeld een trippelstoel en verzorgingsmateriaal bij de zorgverzekeraar.
 • Adviseren op het gebied van valpreventie -> woningadvies, loophulpmiddel thuis
 
‘Door ergotherapie kunt u meer zelf doen! Onze ergotherapeuten geven niet alleen advies over rolstoelen, trapliften of aanpassingen aan uw huis, maar helpen u bijvoorbeeld ook bij het in balans brengen van wat u wil en wat u kan’.

Doelgroepen

Doelgroepen
De ergotherapeuten van Goudenhart zijn gespecialiseerd in:

 • Parkinson
 • MS
 • Reuma
 • COPD
 • Neurologische aandoeningen (beroerte, infarct, CVA)
 • Dementie
 • Chronische pijnklachten
 • Handletsels

Bij ons op locatie, bij u thuis


De ergotherapeuten van Goudenhart zetten zich graag in om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen, logisch dus dat veel behandelingen thuis plaatsvinden. Natuurlijk kan er ook op locatie behandeld worden, kijk hiervoor bij werkgebied.

Verzekerd van zorg

Goudenhart heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars voor ergotherapie. Vanuit de basisverzekering wordt tien uur ergotherapie vergoed. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden en verzekeringspakket kunt u voor meer ergotherapie verzekerd zijn. Wij adviseren u om eerst uw polisvoorwaarden te raadplegen. Voor meer informatie neem u contact op met uw zorgverzekeraar.Het is mogelijk om met en zonder verwijzing bij Goudenhart ergotherapie te krijgen.


Aanmelden

Voor meer informatie en het plannen van een afspraak met één van onze ergotherapeuten, kunt u ons secretariaat bellen op telefoonnummer 079-7122190, of u kunt een bericht sturen via ons contactformulier.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

CONTACT

Wij zijn te bereiken op de volgende telefoonnummers:

Paramedisch: 079-7122190
Medisch: 079-7122061

Ons secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 16:00. Op vrijdag van 08:00 tot 15:30.

Bezoekadres Goudenhart
Brechtzijde 45, 2725 NR Zoetermeer

BEZOEKADRES

Brechtzijde 45
2725 NR Zoetermeer

VRAGEN

Voor algemene vragen, op- en/of aanmerkingen, kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Wij zullen uw reactie zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
In dit kader stelt Goudenhart B.V. de volgende documenten beschikbaar:

‘Privacyverklaring cliënten Goudenhart’
‘Privacyverklaring klanten Goudenhart’
‘Privacyverklaring sollicitanten Goudenhart’
‘Cookiestatement Goudenhart’


Bekijk hier onze disclaimer.