Image

De psycholoog

De (GZ)-psycholoog van Goudenhart is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met psychische of gedragsproblemen en neuropsychologische problematiek.
Image
De (GZ)-psycholoog van Goudenhart is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met psychische of gedragsproblemen en neuropsychologische problematiek.

Diagnostiek en behandeling

Afhankelijk van de zorgvraag, kunnen verschillende diagnostiek- en behandelinterventies ingezet worden. Onderstaand een globaal overzicht van de meest voorkomende interventies.

  • Stemmingsonderzoek: Bij een stemmingsonderzoek wordt gekeken of er sprake is van angst- of stemmingsproblemen door middel van meerdere meetinstrumenten/ vragenlijsten en een klinisch interview. Er kunnen verschillende behandelinterventies aangeboden worden, zoals (cognitieve) gedragstherapie, mindfulness en EMDR (hier leest u meer over EMDR).
  • Neuropsychologisch onderzoek (NPO): een neuropsychologisch onderzoek wordt afgenomen indien er mogelijk sprake is van cognitieve achteruitgang (bv. geheugenverlies of waarnemingsproblemen). Dit kan onder meer plaats vinden in het kader van het vaststellen van dementie of na een doorgemaakt CVA. Naar aanleiding van de bevindingen van een neuropsychologisch onderzoek kunnen adviezen in het omgaan met de veranderingen in het cognitief functioneren gegeven worden aan zowel de cliënt als de naasten. Hier kunt u meer informatie vinden over het neuropsychologisch onderzoek.
  • Omgaan met gedragsveranderingen: na bijvoorbeeld een CVA of bij een dementieel syndroom kan er sprake zijn van gedragsveranderingen. Op basis van observatie en psychodiagnostiek worden psycho-educatie en adviezen voor het dagelijks leven gegeven.
 
‘De psychologen van Goudenhart zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met psychische of gedragsproblemen en neuropsychologische problematiek. Problemen in de hersenen; bijvoorbeeld bij depressie, na een hersenbloeding, door dementie of overmatig alcoholgebruik.’

Bij ons op locatie, bij u thuis

Binnen het gehele werkgebied is er psychologische hulpverlening mogelijk voor thuiswonende cliënten. Het gaat hierbij veelal om kortdurende behandeling, welke gericht is op angst- of stemmingsproblematiek. De psychologen van het behandelcentrum zijn gespecialiseerd in de samenhang met neuropsychologische problematiek.
Poliklinische behandeling is mogelijk in Vivaldi te Zoetermeer; op één van de andere locaties van WelThuis en andere locaties waar een overeenkomst mee is. Bekijk hier ons werkgebied en mogelijkheden.

Verzekerd van zorg

Voor psychologie kunt u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Voor meer informatie neem u contact op met uw zorgverzekeraar.
Ons psychologenteam bestaat uit Gezondheidszorgpsychologen (BIG-geregistreerd) en Masterpsychologen. Sommige van onze GZ-psychologen zijn aangesloten bij de Nederlande Vereniging voor Gezondheidszorg Psychologen (NVGzP).

Aanmelden

Voor meer informatie en het plannen van een afspraak met één van onze psychologen, kunt u ons secretariaat bellen op telefoonnummer 079-7122190, of u kunt een bericht sturen via ons contactformulier. Bekijk de kaart van ons werkgebied waar u psychologie aan huis of op één van onze behandellocaties kunt ontvangen.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

CONTACT

Wij zijn te bereiken op de volgende telefoonnummers:

Paramedisch: 079-7122190
Medisch: 079-7122061

Ons secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 16:00. Op vrijdag van 08:00 tot 15:30.

Bezoekadres Goudenhart
Brechtzijde 45, 2725 NR Zoetermeer

BEZOEKADRES

Brechtzijde 45
2725 NR Zoetermeer

VRAGEN

Voor algemene vragen, op- en/of aanmerkingen, kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Wij zullen uw reactie zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
In dit kader stelt Goudenhart B.V. de volgende documenten beschikbaar:

‘Privacyverklaring cliënten Goudenhart’
‘Privacyverklaring klanten Goudenhart’
‘Privacyverklaring sollicitanten Goudenhart’
‘Cookiestatement Goudenhart’


Bekijk hier onze disclaimer.